Îți mulțumesc, cu recunoștință.

Îți mulțumesc. Da, ție! Ce ar mai fi un scriitor, chiar și doar blogger, fără cititorii săi?

Te rog primește recunoștința mea pentru timpul și energia ta investită în citirea articolului, iar eu te voi recompensa cu câteva idei despre importanța și influența lui „Mulțumescpentru sănătate, prosperitate și nu în ultimul rând în manifestarea dorințelor.

Curaj! Ascultați lecția pe care soarele ce răsare o aduce în fiecare dimineață pământului, odată cu primele raze ale sale. Este o lecție de speranță, un mesaj de consolare.“ Mama1

Cât adevarăr și câtă profunzime în aceste cuvinte, chiar și atunci când totul pare fără de speranță te poți întoarce către Soare și poți să-ți acorzi dreptul de a simți recunoștință pentru simplu fapt că viața pe Pământ există. Pentru că tu ai oportunitatea de a respira, de a te hrăni, de a dansa și de a iubi și datorită Soarelui ce încălzeste planeta și o învăluie cu Iubire necondiționată de mai bine de 4,5 miliarde ani, nu este oare un motiv suficient de bun să spui Mulțumesc Soare! Îți mulțumesc cu recunoștință“.

Se spune că oamenii cei mai fericiți nu au tot ce își doresc, în schimb ei sunt recunoscători și apreciază ce au, atât căt este, în timp ce lucrează să-și satisfacă pofta inimii. Este foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să-ți întreți starea de fericire și pace interioară fără să fii recunoscător/e.

Sunt atât de mulți oameni ce încearcă să cucerească, să câștige, să fie mai presus, să aibă mai mult decât alții, și totuși, aceștia sunt veșnic nemulțumiți, aruncă cu critici în stânga și în dreapta și orice le-ai oferi nu este de ajuns. Nici nu au cum să fie recunoscători, golul de iubire din inima lor nu va putea fi niciodată umplut cu iluziile de preamărire ale minții, iar primul pas către eliberarea din capcana mentală este schimbarea tiparelor de gândire. Știu că gândești că este mai ușor de zis decăt de făcut, totuși este foarte realizabil!


Mulțumesc pentru sănătate!

Unul dintre autorii mei preferați, Bruce Lipton PhD, biologist și epigenetician, în cartea sa „The Biology of Belief” analizează felul în care credințele nostre influențează biologia corpului fizic, dar din toată cartea acum mă rezum doar la capitolul 6 „Growth and Protection”, în care explică cum că începând de la nivelul celular corpul nostru are la bază două categorii de activități: creștere și protecție. Mă gândesc că știi deja cât de importantă este protecția, dar oare înțelegi că și dezvoltarea este în egală măsură vitală pentru supraviețuire?

Întreaga căptușeală celulară a intestinului se reface la fiecare 72 de ore, iar pentru asta corpul folosește o cantitate mare de energie.2

Spune, Bruce Lipton și se referă la faptul că atunci când ești în starea de protecție, celulele corpului tău și implicit sistemul imunitar consumă energia vitală pentru a te scăpa de „pericol”. Ceea ce este super ok pentru o perioadă scurtă de timp, problema intervine când trăiești constant sub stres, iar sistemul nervos simpatic, etichetat ca „luptă, fugi sau îngheată“, este mai mereu activat și nu-i mai rămâne corpului tău energie să se regenereze, celulele noi nu se mai formează la fel de sănătoase ca atunci cănd trăiești într-un echilibru între efort și relaxare, plus odihnă.

Și aici poate interveni ca un colac de salvare „Mulțumesc”. După o experiență tensionată, chiar dacă te simți super epuizat/ă, găsește o persoana, pet-ul tău sau un obiect, eveniment cât de mic pentru care poți trezi în inima ta sentimentul de recunoștință. Dacă vei reuși să menți imaginea adorată trează în mintea ta pentru cel puțin trei minute, ai să observi că acum ești plin/ă de iubire și energie, iar stresorul de mai devreme este doar o amintire. Da, este atât de simplu! Poate un pic mai dificil este să-ți amintești de tehnică, când te ia pe sus valul de sentimente negative, dar cu fiecare practicare va fi mai ușor.

În înțelegearea mea cele două funcții, creștere și protecție, sunt echivalente emoțiilor de iubire și frică, iar recunoștința este forma de exprimare deschisă a iubirii, alături de apreciere și grijă. În timp ce compasiunea și empatia sunt formele de expresie interioară ale iubiri. Despre formele de exprimare reactive si represive ale emoției de frică am detaliat în articolul Codependența, între mit și realitate

Tu, ca și toți oamenii, înflorești și prosperi când te afli într-un mediu pozitiv, iar cum circumstanțele exterioare nu le poți schimba doar prin puterea voinței, te poți focusa în a menține o stare de echilibru și de pace interioara, astfel îți susți corpul să fie sănătos indiferent de ce se întamplă în afara lui.

Ritmul cardiac sub influența sentimentelor de frustrare (sus) și apreciere (jos) (sursa HMI)

Cei de la Instititul Matematicii Inimii (HMI) au studiat cum este influențat ritmul cardiac de sentimentele de frustrare și de apreciere, poți vedea rezultatele studiului în imaginea de mai sus, în care este foarte ușor de remancat ce impact puternic negativ are asupra corpului uman frustrarea.

Acum că știm despre existența micului creier din inimă și cum să ne aducem în starea de coerență dintre acesta și cel cranian, responsabilitatea noastră este să aplicam cât de des este necesar, sau cel puțin zilnic, tehnici cu ajutorul cărora să oprim cât mai devreme posibil ca emoția de frică, cu tot alaiul ei de sentimente negative, să se instaleze în mintea, sufletul și corpurile noastre.

Recunoștința, ca formă deschisă de exprimare a iubiri, este o cale sigură și ușoară către o sănatate perfectă!


Mulțumesc pentru prosperitate!

Cere fără motiv ascuns și fii înconjurat/ă de răspuns. Fii învăluit/ă de ceea ce îți dorești, astfel încât bucuria ta să fie deplină.” 3

Gregg Braden spune că citatul de mai sus este din primele traduceri ale cărții biblice a lui Ioan (capitolul 16, versetul 24), prin care suntem instruiți să ne împuternicim rugăciunile prin cuvinte de mulțumire pentru ceea ce cerem și ne invită să fim înconjurați de sentimentul că rugăciunea noastră are răspuns, că Sursa Divină a împlinit deja și să fim bucuroși pe deplin în credința că ce am cerut este al nostru, fără nici o urmă de îndoială.

Gregg Braden este un om de știință și autor desemnat ca „Cel mai bine vândut de către New York Times în perioada 2015 – 2020, ce a studiat peste 30 ani Scripturile și cărțile sacre a formelor de credință curente și antice și susține importanța recunoștinței în atragerea și întreținerea prosperității.

O altă autoare și metafizician, aproape sufletului meu, Florance Scovel Shinn, ne învață că unul dintre cele mai importante mesaje primite prin intermediul Scripturilor, spune că Dumnezeu este Cel ce mijlocește aprovizionarea omului cu cele necesare materiale și că poate atrage, prin cuvântul său rostit, tot ce îi aparține prin drept Divin. Cu toate acestea, omul trebuie să aibă o credință perfectă în cuvântul său rostit.4

Hmm, nu-i oare ăcesta conceptul pe care, cei ce vând programe complexe de manifestare și privind legea atracției, îl promovează ca fiind ultima descoperire? Eu înțeleg că prosperitatea, sanatatea și fericirea sunt drepturile nostre Divine, iar că acum redescoperim ceea ce am uitat sau ne-a fost ascuns de-a lungul miileniilor!

Se pare că, chiar nu este nimic nou sub soare, doar percepția nostră evoluează împreună cu conștiința colectivă și tot mai mulți dintre noi înțelegem și îmbrățișăm adevărul Divin, dreptul la Libertate și Iubire.


Câmpul electromagnetic al inimi (sursa HMI)

Institutului de Matematică a Inimii (HMI) prin cercetarile sale a descoperit și demonstrat că, câmpul electric al inimii este de aproximativ 60 de ori mai mare în amplitudine decât activitatea electrică generată de creierul cranian, iar câmpul magnetic produs de inima este de 5.000 ori mai mare în putere decat câmpul generat de creierul mare.

Aceste cifre sunt cele ce vin să explice de ce afirmațiile pozitive încep să dea rezultate doar după ce reușim să credem în ele, cănd timp le exprimăm ca pe simple cuvinte fără a le acompania cu sentimentul de recunoștință și cu înțelegerea că la nivel spiritual sunt deja manifestate, rezultatele sunt mediocre.

Este important să reți această diferență de putere între câmpul electromagnetic al inimii și cel al creierului cranian pentru a înțelege impactul sentimentelor de recunoștinșă și de apreciere, ca forme reactive de exprimare a iubirii, atât către sine cât și a celei universale.

În încheiere îți propun un exercițiu foarte ușor prin care să-ți crești capacitatea de a exprima recunoștință și o afirmație pozitivă cu care să lucrezi și să aplici informațiile din acest articol.


Cartea recunoștinței

Poate fi o agendă, caiet, notebook, un fișier electronic în laptopul tău sau chiar pe telefon, forma are cea mai mică importanță.

Important este să scrii în ea imediat cum te-ai trezit din somn, de la 3 până la 10 motive, persoane, obiecte, cursuri, cărții, piese muzicale, ai prins ideea, așa-i? Orice poate fi focusul unui sentiment de recunoștință este un candidat perfect ca și înregistrare în cartea recunoștinței tale.

Dacă ai deja o practică zilnică spirituală poți include și acest exercițiu, dacă nu ai încă poți începe una de acum.

Când alegi forma îți recomand să ai în vedere să fie ușor de avut cu tine tot timpul, o poți reciti în timpul zilei ca să-ți regăsești focusul când îți este spulberat, sau pur și simplu să te recalibrezi vibrațional.

Bonus! Poți să accelerezi viteza de îmbunătățire a vieții tale, iar pentru asta îți recomand să repeți exercițiul înainte de somn, dar acum să notezi între 3 și 10 motive pentru care poți mulțumi zilei ce se încheie.


Afirmație pozitivă cu recunoștință, pentru prosperitate

Acum îmi manifest un serviciu /proiect nou și minunat! Sunt total deschis/ă și recunoscător/ă pentru noul serviciu /proiect, în care îmi folosesc talentele și abilitățile mele creative și în care lucrez cu și pentru oameni pe care îi iubesc, într-o locație minunată câștigând bani frumoși.5

Folosește unul dintre cuvintele serviciu sau proiect în funcție de ce anume dorești să manifești, proiect ține loc și de afacere. Repetă de minim 2 ori pe zi, dimineața și seara, dar o poți zice și de 100 de ori pe zi dacă motivația ta este atât de puternică. Succes!


Îmi place să cred că informațiile îți sunt cu folos și că ai plăcerea să te abonezi. 😁

Mulțumesc cu recunoștință, încă o dată. 🙏

Namaste 🙌

_______

*1 Mirra Alfassa | Yoga și sănătatea / Introducere

*2 Bruce Lipton | The Biology of Belief / Cap. 6 Growth and Protection

*3 Gregg Braden | The Wisdom Codes, Page xxviii

*4 Florence Scovel Shinn | The Game of life and how to play it, Cap. 2, The Law of Prosperity

*5 Louise Hay | Puterea Găndului / am folosit ca inspirație, afirmația pozitivă este ajustată de mine


 

Comentarii

Postări populare