Eliberează-te, doar tu ai puterea de a o face!

 

Eliberează-te, doar tu ai puterea de a o face!

Foarte rar îmi mai găsesc timp liber în ultima vreme încât să mă uit la un film de divertisment, dar când o făceam cel mai tare mă ofticau cele ce începeau cu sfârșitul, pe tine nu?!

Și ca să vezi ironie, mi s-a trasat sarcină ca primul subiect pe blog să fie despre cea mai avansată tehnică de vindecare energetică / emoțională / fizică și spirituală, despre tehnica eliberării, a detașării în mod conștient și frecvent de tot ce nu mai are rost să te urmeze în prezent și viitor.

Da, sunt foarte ocupată să-mi fac filmul meu acum, ca un creator liber consimțit ce învăț cum să fiu. Toți suntem creatori, așa este, și co-creem împreună realitatea ce ne înconjoară, dar este o mare diferență între a creea din oficiu, lăsând programele instalate de sistem în capul tău să decidă pentru tine, și a creea în mod conștient întru Libertate, Iubire și Pace.

Ce este atât de minunat la această tehnică este ca toți oamenii, inclusiv tu, o avem disponibilă în orice moment din zi și noapte. Te-ai născut cu capacitatea de a te elibera de tot ce nu îți face bine, doar nu ești educat/ă și antrenat/ă în a trai viața cu bucurie, îți cauți scuze și motive pentru a gratifica greul, efortul și nefericirea, sau cel puțin așa a fost până acum, până să dai peste răndurile blogului meu.

Frica de viitor nu mai există atunci când trecutul a fost vindecat.


Top 3 beneficii

Cel mai important dintre beneficii este ca prin practicarea constantă îți armonizezi și echilibrezi cel de al șaptelea centru energetic, denumit Sahasrara sau chakra Coroană. Situat în creștetul capului, atunci când este în starea de echilibru, acest centru îți facilitează fluxul de energie cosmică și Divină din și către corp, prin el eliberezi surplusul de energie Kundalini, îți întărește conexiunea cu sinele tău la nivelul cel mai înalt și, să nu uit să menționez, îți fluidizează conexiunea cu conștiința colectivă, iar astea sunt doar cateva exemple pentru că voi face și materiale dedicate Sahasrara, cât de curând.

Pe locul doi la beneficii top eu poziționez Legea Atracției, pentru simplu motiv că orice îți dorești vine la tine după ce te dai jos de pe dorință, nici un minut mai devreme. Cât timp „îți dorești” nu ai cum să nu observi lipsa a ceea ce vrei să obți, iar această observare creează rezistență și te ține la distanță sau întarzie manifestarea nesimțit de mult, așa că după ce ai lansat dorința cel mai bun lucru pe care-l poți face este să te detașezi de ea, să ai credința că se va manifesta când va fi vremea și ai să fii extrem de surprins/ă de viteza cu care se va întâmpla. Știu, nu iese chiar din prima, este nevoie de ceva exercițiu.

Iar cea de a treia mențiune pe care o fac în acest articol, ultima din seria de beneficii, și cea mai importantă din perspectiva mea, este Libertatea! Da, liberatea de a nu te mai încărca cu tot ceea ce crezi că nu merge bine în lume, sau cel puțin în lumea ta. Există trei feluri de treburi, treaba ta, treaba altora și treaba Inteligenței Divine, iar de cele mai multe ori îți pierzi timpul și consumi energia cu orice altceva în afară de treaba ta.


Mecanismul eliberării

Primul pas este, întocmai ca la orice tehnică serioasă, conștientizarea, iar cel mai adesea este implicat un sentiment asociat unei situații (accident însoțit de vinovăție), unei persoane (iubit/ă ce te-a dezamăgit) sau la adresa ta (teza aia din gimnaziu la care ai luat cinci și pentru care îți este încă rușine). Conștientizarea aspectelor pe care a venit vremea să le eliberezi are la baza felul în care te simți când îți vine în atenție subiectul respectiv.

Un gând sau un sentiment negativ slăbește instantaneu corpul și creează un dezechilibru al fluxului de energie al corpului!


Acceptarea a ceea ce ai conștientizat constă în a permite sentimentului să existe fără să-ti dorești să fie altfel sau să nu-l simți, adică să lași pur și simplu așa cum este, fără să-i reziști, să-ți fie frică de el, să-l condamni sau să moralizezi pe marginea lui.

Renunță la orice formă de judecată și vei observa că este doar un sentiment, nu o sentință!


Intenția detașării, este partea puțin mai delicată, pentru că implică dizolvarea rezistenței. Un sentiment căruia nu-i opui rezistență va dispărea pentru că energia se risipește dacă nu este realimentată, iar tu vei experimenta o senzație de ușurare și o eliberare a tensiunii interioare. Da știu, ușor de spus, nu la fel de ușor de făcut, dar cu exercițiu poți atinge măiestria.

În spatele fiecărui NU POT este în realitate un NU O VOI FACE!


Tehnicalități

Când dorești să aplici tehnica focusează-te pe sentimente în locul gândurilor, pentru că de un singur sentiment sunt atașate mii de gânduri, eliberând sentimentul economisești mii de aplicări. Presiunea acumulată a sentimentelor alimentează gândirea excesivă, iar gândurile la rândul lor realimentează sentimentele. Face sens, nu-i așa?

Sunt trei moduri majore în care poți interacționa cu sentimentele (emoții + gânduri) *1

  • exprimarea

  • suprimarea și reprimarea

  • evitarea

Dintre cele trei forme, doar exprimarea este un mod sănătos de gestionare a sentimentelor, dar și asta este impetuos necesar să se facă într-un mod pozitiv, eventual după ce ai eliberat deja în prealabil încărcătura negativă personală. O exprimare negativă va pune în mișcare un ciclu nou de sentimente ce urmează să fie eliberate ulterior atât de tine, cât și de interlocutor.

Sentimentele cu care interacționezi prin suprimarea, reprimarea și evitarea lor sunt materie primă brută pentru tehnica detașării, pentru că dacă nu le adresezi ele vor crește în intensitate și cel mai neplăcut este că-ti vei atrage situații sau persoane similare și în viitor, la nesfârșit.

Adevărata sursă a stresului este internă, cu cât o persoană are mai multe sentimente reprimate, implicit mai multă frică acumulată, va reacționa mai intens la stimulii din mediu. Cu căt ești mai detașat/ă cu atât mai puțin te afectează „stresul”.

Îți poți alege o mantră pe care să o repeți ca pe un catalizator și cu ajutorul ei să activezi tehnica în sine, eu personal folosesc „dă-i drumul și lasă-l pe Dumnezeu”, practic zic „let go and let God“, fie ai prins ideea.

Am să mă opresc aici cu primul articol, a ieșit mai stufos decăt mi-am propus inițial și tot mi-au ramas o mulțime de idei de exprimat, ehh material pentru urmatoarele articole.


Mulțumesc pentru atenție 🙏

Intenția mea este să-ți fie cu folos, lasă-mi un comentariu dacă da ori ba. 

Te mai aștept pe blog. Namaste 🙌

_______

*1 Majoritatea oamenilor cred că emoțiile și sentimentele sunt același lucru, totuși în întelegerea mea emoțiile sunt doar două iubirea și frica, iar prin intelectualizarea lor, adică prin adăugarea de gânduri, iau naștere multitudinea sentimentelor umane.


Comentarii

Postări populare